Wandelen aan de Costa Blanca

Wandelen Costa BlancaWandelen in het bergachtige achterland van de Costa Blanca, met prachtige routes van, naar en door pieken, terrassen, olijfgaarden en ravijnen doorspekt met spectaculaire uitzichten.

 

 

Er zijn diverse soorten van wandelen mogelijk. Nordicwalking en Powerwalking, die beschreven worden in één van de vele weekblaadjes aan de Costa Blanca, maar ook zijn er wandelingen voor de geoefende wandelaar, en er zijn speciale wandelvakanties.

Wandelroutes Costa Blanca

Het berggebied rond Alicante met de Puig Campana (hoogte ca. 1.400 m), vanuit het dorpje Beniardá om het stuwmeer van Guadalest, door de Barranco del Infierno naar de Cova Santa of een spectaculaire wandeling vanuit Albir naar Benidorm over de Sierra Helada. Allemaal verschillend in zwaarte, kilometers en tijdsduur maar zeer de moeite waard om te proberen als liefhebber.


Wandelvakantie Costa Blanca

Wandelvakantie Costa Blanca - TravellersTravellers

Er is een grote keuze aan wandelingen zodat je zelf een zwaarder of minder zwaar programma kunt samenstellen. Je logeert op de gastenverdieping van een villa met zeezicht aan de voet van de Montgó bij Denia. De kamers en andere ruimtes zijn modern ingericht. Je krijgt een kamer met eigen sanitair. Er is uiteraard een zit/eetkamer, in de tuin zijn diverse terrassen met zitjes en er is een zwembad. Meer info: www.travellers.nl


Wandelvakantie Costa Blanca - Villa Pico

Villa Pico

Villa Pico ligt centraal in een uitgestrekt wandelgebied. Voor de gasten is een Nederlandstalige routebeschrijving met veel foto´s beschikbaar van de belangrijkste wandelroutes. Ook steeds meer (digitale) GPS-routes en een gratis GPS toestel zijn ter beschikking van onze klanten. Voor u gaat wandelen worden de routes met u besproken zodat de weg kwijt raken (bijna) onmogelijk is. Ook transfers naar het begin- en eindpunt van de wandelingen zijn mogelijk.
Meer info: www.villapico.comBergbeklimmen Costa Blanca in Lliber

Bergbeklimmen

Voor degenen die liever klimmen dan wandelen.... In Lliber ligt een berg met bijna 30 (licht voorbewerkte) wanden waar klimmers uit de hele wereld naar toe komen. De Peña Roja heeft wanden in oplopende moeilijkheidsgraad.
Meer info: www.fincaerbalunga.com

Vakantie aanbieders

Costa Blanca vakantie - Jiba

 

Costa Blanca vakantie - Sunweb

 

Costa Blanca vakantie - Prijsvrij

 

Costa Blanca Vakantie - TUI Arke

 

Costa Blanca vakantie - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Alicante - World Ticket Center