Fietsen Costa Blanca

Fietsen, mountainbike, racefiets Costa BlancaRecreatief fietsen met of zonder gids, georganiseerde tours, mountainbiken en zelfs wielrennen is mogelijk aan de Costa Blanca.

 

 

 

Calpe is bv. een geliefd trainingskamp in de winter voor de professionals. Er zijn prachtige dagtochten en voor de meer ervaren fietsers kunnen er zelfs bergen beklommen worden.

(Elektrische) fietsen kunnen bij de plaatselijke fietswinkels gehuurd of zelf meegebracht worden en bij de meeste VVV-kantoren zijn er fietskaarten te verkrijgen. De meeste toeristencentra hebben mogelijkheden om recreatief te fietsen en in de Natuurparken zijn er diverse off-road paden voor mountainbikes zoals BTT (Bici Todo Terreno). Een speciale vermelding waard zijn de Vías Verdes.

Vías Verdes

De Vías Verdes (groene wegen) waren vroeger spoorlijnen die dwars door Spanje liepen. Er zijn al meer dan 90 Vías Verde met ongeveer 1900 km aan wandel- en fietswegen die je naar de meest verborgen plekjes in het binnenland brengen. Er mag geen gemotoriseerd verkeer komen.

Deze groene wegen kunnen door iedereen gebruikt worden: kinderen, ouderen en zelfs mensen die slecht ter been zijn. De Vías Verdes zijn een geregistreerd merk van de FFE (La Fundación de los Ferrocarriles Españoles).

In de Provincie Alicante liggen vier groene wegen: Alcoy-Agost, Agost-Puerto del Maigmó, Vía Verde de las Salinas (Torrevieja) en Xixarra 2 (Alicante-Biar)en hebben een lengte van ca. 7 tot ca. 20 km. Een heel aparte manier om dit gebied te verkennen met bergen en valleien, bruggen en viaducten of tunnels van meer dan honderd jaar oud.

Meer info: www.viasverdes.comMountainbiken Costa Blanca - Fiets mee met EKB

Mountainbike "Fiets mee met EKB"

Onder deskundige begeleiding van ons enthousiaste EKB Costa Blanca Cyclingteam wordt mountainbiken in Spanje een geweldige ervaring. Na uitgebreide verkenning van de omgeving hebben wij een aantal mooie en interessante mountainbike-routes kunnen selecteren in de prachtige omgeving van Alicante aan de Costa Blanca.
Meer info: www.fietsmeemetekb.nl


Fietsen aan de Costa Blanca - Moiraira

Fietstours Costa Blanca

Fantastische fietstochten door het prachtige mooie landschap en de natuur van de Costa Blanca, voor de wat oudere sportieve tour- en race fietsliefhebbers. U kunt boeken inclusief hotel, en voor de niet fietsende partners is het bij het zwembad uitstekend toeven. Het strand bevindt zich op 10 minuten loopafstand.
Meer info: www.fietstourscostablanca.com

Vakantie aanbieders

Costa Blanca vakantie - Jiba

 

Costa Blanca vakantie - Sunweb

 

Costa Blanca vakantie - Prijsvrij

 

Costa Blanca Vakantie - TUI Arke

 

Costa Blanca vakantie - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Alicante - World Ticket Center