Boot excursies

Boot excursies Costa BlancaAan de Costa Blanca is het een genot om de kust per boot te verkennen: frisse lucht, lekker briesje en alleen maar genieten. Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op de kust en haar mooie dorpen en steden.

 

U kunt in de diverse dorpen en steden cruises en excursies boeken maar ook een tocht met de veerboot naar de Balearen is prachtig. Verder kunt u op veel plaatsen kano’s, kajaks, jetski’s of zelfs jachten (met of zonder kapitein) huren. Meer informatie kunt u vinden in de diverse havens of plaatselijke VVV-kantoren.

Boottochten Altea

Castell de l'Olla

Elke zomer is er Altea rond San Lorenzo een feest met lichtshow en vuurwerk. Men kan dit spektakel vanaf een boot meemaken om de grote mensenmassa te ontwijken. De boot vertrekt s’avonds laat en komt pas terug als het feest is afgelopen. Ook in Alicante kan men het vuurwerk bewonderen vanaf een boot (eind juni).

Boot excursies - Isla TabarcaBoottochten Alicante

La Isla de Tabarca

Varen met een catamaran naar de prachtige grotten van het zeereservaat Las Tabarca. Er wordt geankerd in de baai van Alicante waar men kan zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water. Het eiland is bewoond en is tegenwoordig een natuurmonument.

Boottochten Benidorm

La Isla de Pavo Real

Het eenzame rotseiland voor de kust van Benidorm staat ook wel bekend als het pauweneiland. Verschillende vogels nestelen op dit eiland. La Isla de Pavo Real ligt in een zeereservaat en is per glasbodemboot te bereiken. Tijdens de overtocht kan men het leven onder de zeespiegel bewonderen. 

Op het eiland zelf kan men wandelen, de pauwen bezoeken, van het prachtige uitzicht op Benidorm genieten en iets eten of drinken in het restaurant of de bar. De boten vertrekken elk uur.

Calpe en Altea

Vanaf de haven van Benidorm is het ook mogelijk om naar Calpe en Altea te varen.

Boot excursies - Vallei cruise GuadelestVallei cruise Guadalest

Een catamaran met zonnepanelen brengt u naar de mooie en rustige vallei van Guadalest. De panelen kunnen maximaal 150 uur zonder zon en hebben overal bereik dus genoeg voor de terugtocht. 

Meer info: www.seacleaner.com

 

Overige boottochten

  • Verdere mogelijkheden zijn dagtochten die vertrekken vanaf de diverse havens. Een zeiltocht met de mogelijkheid om te zwemmen en snorkelen; geheel verzorgd, met of zonder lunch.
  • Catamaranzeilen, achterop een jetski, (beach)partycruises of chillen met een glas champagne op een boot terwijl de zon onder gaat vanuit de plaatsen Valencia, Calpe, Denia, Alicante of Altea.
  • Een goed alternatief voor de drukke wegen, vooral in de zomer: via een minicruise vanaf Denia naar Jávea, shoppen in Altea en lunchen in Calpe terwijl men onderweg de Sierra Helada, de baaien van Albir, de kerk en grotten in en nabij Altea, het kasteel in Denia, de Peñon de Ifach in Calpe en de Parador in Jávea kan bewonderen. Er zijn diverse bedrijven die deze tochten organiseren.

Meer info www.mundomarino.es

Zeiljacht, zeilboot motorboot huren Costa BlancaJacht huren Costa Blanca

Een onbezorgde zeil- of vaarvakantie met de mooiste jachten, zeiljachten, motorjachten en catamarans. Het huren van een jacht kan heel gemakkelijk via internet: een keuze maken en online boeken. SGR en HISWA garanties en vertrek vanaf Denia. 

Meer info: www.wishfulsailing-zeiljachthuren.nl

Veerboot Balearen

Vanuit Denia en Valencia vertrekken regelmatig ferry's naar de eilanden Mallorca, Ibiza, San Antonio en Formentera. Er zijn diverse firma’s die varen zoals Balearia en Trasmediterranea.

Boeken vanuit Nederland (in het Nederlands)

Vakantie aanbieders

Costa Blanca vakantie - Jiba

 

Costa Blanca vakantie - Sunweb

 

Costa Blanca vakantie - Prijsvrij

 

Costa Blanca Vakantie - TUI Arke

 

Costa Blanca vakantie - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Alicante - World Ticket Center