Stranden Costa Blanca

Stranden Costa BlancaDe provincie Alicante ligt ongeveer halverwege de oostkust van Spanje en heeft tweehonderd kilometer witte zandstranden.

 

 

 

 

In 1957 gebruikt een Britse vliegmaatschappij de naam "Costa Blanca" voor het eerst in een advertentie. Het is al jaren een zeer geliefde bestemming voor toeristen vanwege het mooie weer en klimaat, de prachtige stranden en mooie baaien.

Strand Denia

Het Noorden (la Marina Alta): prachtige zandstranden

Gebergtes en steile afgronden met ondergrondse grotten gemaakt door stromingen afkomstig van de hoge watervallen. De prachtige zandstranden hier zijn nog onbevolkt. De kustlijn is afwisselend rotsachtig en vlak met het toeristische Altea en haar designershops of het prachtige kiezelstrand van Alfaz del Pi en Albir. Mooie zandstranden vinden we in Denia (boek een overtocht en party in Ibiza!), Javea, Moraira en één van de meest populaire bestemmingen: Calpe.

Zandstrand Costa Blanca

De Marina Baixa: kilometers uitgebreid strand

Hier zijn minder steile gedeeltes en uitgebreidere stranden van fijn zand zoals die van het Poniente- en Levantestrand in Benidorm. Benidorm is een grote toeristenplaats met veel hotels en themaparken zoals Terra Mitica, Aqualandia en el Mundomar. Het uitgaansleven hier is legendarisch met vele restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden. Na Benidorm verdwijnen de bergen langzaam in de verte en wordt het land vlakker met kilometers zandstrand.

Costa Blanca stranden

Het Zuiden: fijne zandduinen, snorkelen en mooie stranden

De luchthaven van Alicante is de toegangspoort tot de Costa Blanca maar velen vertrekken direct richting Torrevieja of Benidorm. De historische stad Alicante met stranden én haar grote (jacht)haven heeft echter veel meer te bieden! Ten zuiden van Alicante vinden we de duizenden palmbomen in Elche (UNESCO Werelderfgoedlijst) met beschermde natuurgebieden en kolonies wilde flamingo's. Vanaf 

Zoutmeren met flamingo's

Alicante vinden we fijne zandstranden en zoutgebieden in de omgeving van de kust met fijne zandduinen en naaldbomen. Na Santa Pola (pak de ferry naar het Tabarca eiland om te snorkelen!) komen we aan in Torrevieja mat haar mooie zandstranden en omringende zoutmeren (Laguna Salada de la Mata and Laguna Salada de Torrevieja) met flamingo's. Ten zuiden van Torrevieja begint de regio Murcia met de Costa Calida.

Blauwe vlag

De Costa Blanca heeft ongeveer 115 stranden en strandjes welke (zeer) geschikt zijn voor het baden. 48 zijn gekwalificeerd met de Blauwe Vlag (Europese Milieu Kwalificatie) en 36 zijn er toegankelijk voor mindervaliden. Behalve eerste hulp posten hebben de meeste stranden parkeergelegenheid, restaurants, cafe’s en soms zelfs ook een bibliotheek.

Vakantie aanbieders

Costa Blanca vakantie - Jiba

 

Costa Blanca vakantie - Sunweb

 

Costa Blanca vakantie - Prijsvrij

 

Costa Blanca Vakantie - TUI Arke

 

Costa Blanca vakantie - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Alicante - World Ticket Center