Naaktstranden Costa Blanca

Naaktstranden Costa BlancaAan de Costa Blanca zijn een aantal naaktstranden aanwezig, meestal zonder faciliteiten als parasols, bedjes, kiosken, bars of restaurantjes. Playas Nudistas zijn niet altijd officieel aangeduid maar er zijn ook stranden die een officieel ‘Placet’ hebben.

 

Sommige stranden hebben een gedoogzone en zijn dus ook voor niet nudisten (Playa Libre) toegankelijk. Meer inlichtingen zijn verkrijgbaar bij de toeristenbureaus.

Naaktstranden Alicante

 • Playa Cantalars. Rustig gelegen klein kiezelstrand. De zee heeft een matige golfslag en het is er zeer geschikt om te duiken.
 • Playa Los Saladares / Urbanova. Dit strand is bijna 2 kilometer meter lang en ca. 50 meter breed en ligt in het uiterste zuiden van Alicante. Rustig gelegen ‘Playa Libre’ op een plek waar vroeger zout gewonnen werd. Er zijn parasols te huur en toiletten aanwezig.

Naaktstranden Altea

 • Cala de la Barra Grande. Rotsachtig kiezelstrand wat zeer rustig is gelegen in een natuurlijke omgeving. Het is ongeveer 50 meter lang en ca. 7 meter breed.
 • Mascarat Norte. Een ca. 280 meter lang strand in de voorstad van Altea met een breedte van ca. 21 m. Het is met de blauwe vlag uitgerust, heeft kiezelstenen en een strandwacht. Het is hier mogelijk om parasols en bedjes te huren.

Naakstrand Benitachel

 • Playa del Morais is een strand waarvan op het laatste stuk naturisme gedoogd is. Het heeft een kiezelstrand en er zijn twee strandtentjes.

Naaktstrand Denia

 • Cala de Aigua Dolç, een druk bezet strand, geïsoleerd gelegen in een beschermd gebied met veel vegetatie. Het is een rotsachtig kiezelstrand en het water heeft een kalme golfslag.

Naaktstrand Guardamar del Segura

 • Playa de los Tusales is een officieel naturistenstrand met fijn geel zand over een lengte van ca. 500 meter, de gemiddelde breedte is ca. 50 meter. Verder is aan het eind van de boulevard ook nog een ‘Playa Libre’ strand: Els Vivers.

Naakstrand Jávea / Cabo de la Nao

 • Cabo de la Nao is een officieel naaktstrand. Rustig gelegen met kiezels maar de parkeerplaats is 30 meter bergopwaarts via een steile weg en trap.

Naaktstrand Torrevieja

 • La Playa de la Mosca ligt tussen Torrevieja en Orihuela (Alicante). Door de beschutte ligging is het er nooit erg koud. Normaliter een rustige plaats maar in juli en augustus is het er erg druk: verschillende families ontvluchten de drukke stranden om hier de rust op te zoeken. De maanden mei, juni en september zijn dan ook meer geschikt om hier naakt te zonnen.

Naaktstrand Valencia

 • El Saler. Afgelegen zandstrand wat meer dan 6 km lang en 35 meter breed is. Een gedeelte daarvan (ca. 800 meter) is officieel toegewezen als naaktstrand. Het heeft douches, toiletten, strandwachten en is gemakkelijk te bereiken.

Naaktstranden Villajoyosa

 • Raco Conill, een rustig gelegen kiezelstrand met een mix van nudisten en niet nudisten. Lengte ongeveer ca. 160 m. en een breedte van ca. 4 m. Raya Conill heeft ook een aanlegplaats voor boten.
 • Cala Fondax. Zeer beschut gelegen kiezelstrand met een mix aan nudisten en niet nudisten. Te voet te bereiken door een lang pad (ca 3 km). Cala Fondax heeft kristalhelder water. Er wordt gewaarschuwd voor diefstal van of uit auto’s.
 • El Asparalló. Deze kleine baai met kristalhelder water is ideaal voor sportvissers, duikers en naturisme. Het is ca. 100 meter lang en 6 meter breed gelegen aan de voet van een rots, echter moeilijk te voet bereikbaar via het pad langs een kleine urbanisatie.

Overige naaktstranden

Verder nog Playa de los Robellos in La Marina (tussen La Marina en Guardamar), in Elche het zandstrand Playa del Carabassi, het Cala Palmera strand in Alicante, La Solsida in Altea, Del Tamarit in Santa Pola en Cala Cap Blanc tussen de haven van Moraira en Calpe.

Let op!

Soms is het niet meer toegestaan om op genoemde stranden naakt te zonnen door wijzigingen in de lokale wetgeving. Informeer dus altijd ter plaatse of en waar naaktrecreatie is toegestaan.

Vakantie aanbieders

Costa Blanca vakantie - Jiba

 

Costa Blanca vakantie - Sunweb

 

Costa Blanca vakantie - Prijsvrij

 

Costa Blanca Vakantie - TUI Arke

 

Costa Blanca vakantie - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Alicante - World Ticket Center