Binnenland Costa Blanca

Costa Blanca binnenlandTrek eens het binnenland van de Costa Blanca in en geniet van het nog onbedorven traditionele ‘echte’ Spanje.

 

 

 

 

Costa Blanca is meer dan witte stranden

De Costa Blanca, een geliefde vakantiebestemming vanwege de prachtige witte stranden en aangename temperaturen. Maar de Costa Blanca kent ook schitterende landschappen; trek het binnenland in en geniet van Sierra Espunanog onbedorven traditionele ‘echte’ Spanje. Glooiende heuvels met uitgestrekte wijnvelden, olijfbomen en de onvergetelijke geur van fruitbomen vol met sinaasappelen, citroenen of bewonder de amandelbomen met hun prachtige bloesem.

Archeologische vondsten, Middeleeuwen en kastelen

Bewoond sinds duizenden jaren door Feniciers, Cartagen, Romeinen en moslims. U kunt dit overal terugzien, ruïnes uit de Moorse tijd, oude waterputten en overblijfselen uit de Middeleeuwen en de Romeinse tijd. In het 

Castillo de Biar

diepst van de provincie Alicante vindt u gemeenten, die aan de rivier Vinalopó liggen. Dit was in de tijd van de Romeinen de grens tussen Castilië en het oude Koninkrijk Valencia: de Via Augusta, die gebruik maakte van de loop van de rivier.

De kastelen van Alcoi, met haar vele bruggen en beroemde Middeleeuwse feesten, en Biar, met dubbele stadswal en een boogvormige toegangspoort. Of het middeleeuwse bergdorpje El Castell de Guadalest aan het grote, diepblauwe stuwmeer ten noorden van Benidorm met een gevangenis uit de 12e eeuw.

OrihuelaOrihuela met vele historische gebouwen, kerken en paleizen: een paradijs voor cultuurliefhebbers. Maar ook voor zonliefhebbers of overwinteraars door haar perfecte ligging met meer dan 300 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 20° C.

Avontuurlijk toerisme

Slechts op 20-30 minuten rijden landinwaarts vindt u een prachtig landschap met weelderige valleien, bergketens (Sierra Espuña in El Berro is met 1.579 meter de hoogste berg) en Natuurparken zoals Carrascar de la Font Roja, het Peñón de Ifach, de Marjal Pego-Oliva, Torrevieja of de Salinas de Santa Pola en de Lagunas de la Mata. U kunt de deze, door de toeristische informatiepunten, goed terugvinden en bezoeken in combinatie met een wandeling of zelfs per motor!

ParaglidingEr zijn diverse soorten van (risico) sport mogelijk: paragliding, abseilen, afdalen in grotten, zweefvliegen, ballonvaren of wandelen en paardrijden.

Het binnenland van de Costa Blanca: een cultureel erfgoed bezaaid met archeologische vondsten en vele mogelijkheden tot ontspanning en sport die door het milde klimaat het hele jaar door mogelijk zijn.

Vakantie aanbieders

Costa Blanca vakantie - Jiba

 

Costa Blanca vakantie - Sunweb

 

Costa Blanca vakantie - Prijsvrij

 

Costa Blanca Vakantie - TUI Arke

 

Costa Blanca vakantie - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Alicante - World Ticket Center