Costa Blanca Vakantie

Costa Blanca Vakantie

Als in Noord Europa de temperaturen nog onder nul blijven, geurt hier al de bloesem aan de amandelbomen. Eind februari zijn de eerste knoppen te zien en ontstaat een ware roze pracht van bloesem.

De Costa begint ongeveer bij Gandia het noorden en loopt tot Torrevieja in het zuiden. Geniet van het onbedorven traditionele Spanje in de slaperige rustige vissersdorpjes of stort uzelf in het nachtleven van een druk toeristencentrum zoals Benidorm. De keuze is aan u!

De kust van de Costa Blanca

De kust en de binnenlanden zijn buitengewoon mooi, vooral tusssen Altea en Denia. Woeste bergen vloeien over in groene heuvels vol pijnbomen, olijfbomen, amandelbomen, sinaasappelbomen en wijngaarden. BenissaMoraira en gedeelten van Calpe bevinden zich in beschermde zones waar de hoogbouw aan banden is gelegd. In de mooie landelijke omgeving zijn meerdere golfbanen en er zijn leuke pittoreske stadjes en mooie dorpen.

Costa Blanca, binnenland

Binnenlanden Costa Blanca

Hoewel de Costa Blanca een prachtige kust heeft zijn ook in het binnenland schitterende landschappen te bewonderen. Deze zijn nauw verbonden met een levensstijl geworteld in het plattelandsleven, de industriële ontwikkeling en feestelijke tradities. Ook is er een ruim aanbod van bezienswaardigheden, zoals kerken, kastelen, bijzondere dorpen en natuurparken.

Costa Blanca bezienswaardigheden

Wat te doen aan de Costa Blanca?

Er is voor elk wat wils aan de Costa Blanca, van cultuur tot gezellige terrasjes, bezienswaardigheden, lange stranden, mogelijkheden tot sporten, watersport, prachtige binnenlanden met mooie bergen en leuke dorpen om te bezoeken. Heeft u plannen om uw vakantie aan de Costa Blanca door te brengen, lees dan de informatie die wij voor u op een rijtje hebben gezet.

De stranden aan de Costa Blanca

De Costa Blanca biedt uitgestrekte zandstranden voor de liefhebbers van de zon en de zee. De populairste stranden van de Costa Blanca liggen rondom de steden Alicante en Benidorm. Fijne zandstranden en ruige kliffen wisselen elkaar af, met daartussen beschutte baaien. Ook zijn er hele mooie rustige rotsstrandjes te vinden waar men heerlijk kan snorkelen en duiken. De stranden worden omringd door met dennenbomen begroeide duinen en veel stranden hebben rondgeslepen kiezels. Er zijn talrijke plekjes die alleen bereikbaar zijn met kleine bootjes. Men zou al gauw vergeten dat deze streek bekend staat om zijn massatoerisme.

Costa Blanca stranden

Vakantie Costa Blanca

Heeft u besloten om naar de Costa Blanca op vakantie te gaan, bekijk dan ons aanbod aan vakantiehuizen Costa Blanca, en bed en breakfast, leuke en bijzondere hotels of boek een complete vakantie naar een hotel inclusief vliegreis bij een van de grote touroperators. Zoekt u iets speciaals? Kijk dan eens bij de themareizen aan de Costa Blanca.

Wij wensen u een fijne vakantie aan de Costa Blanca

Vakantie aanbieders

Costa Blanca vakantie - Jiba

 

Costa Blanca vakantie - Sunweb

 

Costa Blanca vakantie - Prijsvrij

 

Costa Blanca Vakantie - TUI Arke

 

Costa Blanca vakantie - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Alicante - World Ticket Center