Moraira

MorairaDe gemeente Teulada-Moraira bestaat uit de tweelingstadjes Moirara en Teulada. Moraira ligt aan de kust en ca. 6 kilometer landinwaarts ligt Teulada. 

 

 

 

Moriara is bekend als oud vissersstadje met tegenwoordig een mooie jachthaven en Teulada is bekend om zijn (Moscatel) wijn.

Weer Moraira

Moraira is gelegen tussen de bergen en de zee met een heerlijk klimaat: gemiddeld 18 graden het hele jaar door.

Moraira strandStrand Moraira

Aan het 8 kilometer lange strand zijn er diverse baaien met prachtige zandstranden. De gemeente Teulada-Moirara heeft voor haar stranden en baaien zowel het ISO 9001 (kwaliteit) als het ISO 14001 (milieu) certificaat ontvangen.

Het Playa de l’Ampolla is zeer geliefd als familiestrand, Playa del Portet is één van mooiste stranden en bijzonder geschikt voor windsurfen terwijl Playa Platgetes uitnodigt tot duiken en snorkelen. Alle stranden hebben de blauwe vlag en zijn uitgerust met strandwachten, douches, kinderspeelplaatsen, restaurants en voldoende parkeerplaatsen.

Moraira bezienswaardighedenMoraira bezienswaardigheden

Het Castillo de Moraira ligt aan de rand van het centrum van Moraira. Boven de ingang hangt het Koninklijk Wapen van het Huis Bourbon, een uit Frankrijk afkomstig vorstenhuis.

Er zijn diverse kerken en kapellen of kapelletjes in Teulada-Moraira: ’Mare de Déu dels Desemparats’ in het centrum van Moirara, gebouwd tussen 1875 en 1878, ‘ Església fortalesa de Santa Caterina’ met het oudste orgel van de provincie, daarnaast de ‘Ermita Divina Pastora’ maar ook de kapel ‘Ermita Sant Vicent Ferrer’ uit de tweede heft van de 18e eeuw is een bezoek waard.

In en rond Teulada zijn de vele Riu-Raus. Hier worden de druiven te drogen gelegd om er de zoete Moscatel wijn van te maken.

Bezoek ook eens het plaatstelijke VVV kantoor waar u alle foldertjes vindt en dat ook een online informatieterminal heeft, die gratis gebruikt kan worden.

Winkelen Moraira

Er is niets veranderd tussen vroeger en nu: elke dag gaan de vissers met hun netten vroeg de zee op om later die dag hun handelswaar bij opbod te verkopen op de lokale vismarkt. De meest verkochte vis is zeebaars, inktvis en zeeduivel. Voor o.a. groenten en fruit, kruiden en honing is er op woensdag de markt in Teulada of de weekmarkt in Moraira op vrijdag.

Moraira uitgaan en restaurantsEr zijn diverse supermarkten, winkels met huishoudelijke artikelen, de lokale bakker, groenteboer, banken, Chinese bazaars en enkele speciaalzaken. Voor een dagje uitgebreid winkelen zijn er grote winkelcentra in Benidorm, Alicante of Valencia.

Uitgaan en restaurantjes

Er zijn gezellige terrasjes en restaurants in Moirara. Vanwege het aanbod van verse vis is de kwaliteit van de visgerechten hier erg hoog. In Teulada vindt u enkele barretjes met tapas; vandaag de dag een enorme keuze uit ( lokale) hapjes maar vroeger een sneetje brood met een mix van vlees of vis. Dit werd op een glas wijn geplaatst om zo de vliegen uit het glas the houden.

Moraira jachthavenWat is er te doen?

Er is een groot aanbod aan sportmogelijkheden zoals tennis, fitness, duiken, zeilen of jetskiën maar ook is er de mogelijkheid om een quad te huren, te gaan bowlen, karten of kayakken.

Vakantie aanbieders

Costa Blanca vakantie - Jiba

 

Costa Blanca vakantie - Sunweb

 

Costa Blanca vakantie - Prijsvrij

 

Costa Blanca Vakantie - TUI Arke

 

Costa Blanca vakantie - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Alicante - World Ticket Center