Calpe

CalpeCalpe (oftewel Calp in het Valenciaans) is een authentiek kustdorp met mooie stranden en diverse festivals en evenementen.

 

 

 

 

Calpe ligt ca. 20 km ten noorden van Benidorm en de grootste attractie is de Peñón de Ifach. Deze enorme rots, de mooie parken en de oude historie van de stad maken het beslist de moeite waard om Calpe te gaan ontdekken.

Weer Calpe

De gemiddelde temperatuur door het hele jaar heen ligt rond de 19 °C met warme zomers en milde winters. De Spanjaarden zelf spreken van 9 maanden lente en 3 maanden zomer.

Calpe - Les BassetesStrand Calpe

Calpe heeft een attractieve kustlijn: meer dan 12 stranden die zowel in als buiten de baai liggen met prachtig azuurblauw water. Leuke baaitjes, fijne zandstranden met hoge ISO normeringen en bijvoorbeeld 'Les Bassetes' wat zich uitstekend leent om te leren zeilen of om de wereld onderwater te bekijken.

Calpe bezienswaardigheden

De bevoorrechte locatie en het aangename klimaat is waarschijnlijk de reden dat Calpe al vroeg in de historie inwoners had. Vol met Calpe - Banos de la Reinaarcheologische vondsten vanuit de Romeinse tijd zoals Baños de la Reina en de Romeinse Villa, verlaten zoutmijnen, of het symbool van Calpe: de ‘Peñón de Ifach (anjer van Ifach)’ het toevluchtsoord voor de Phoeniciërs en als uitzichtspunt ontdekt in de 13e eeuw.

Ver vanaf de Middellandse zee al te zien, deze 332 meter hoge kalkstenen rots met ruim 80 soorten vogels en 300 verschillende planten. Een richtpunt voor de zeevaarders maar ook te beklimmen (ca.300 meter) via, soms gladde, wandelpaden met mooie doorkijkjes, de ruines van een verdedigingstoren en als beloning de top met een schitterend uitzicht.

Calpe heeft verschillende kleine musea zoals het Archeologisch Museum waar o.a. de restanten van de opgravingen bij Peñón de Ifach bewonderd kunnen worden.

Tip: breng ook eens een bezoek aan de zoutmeren met flamingo’s, reigers en vele andere vogels.

Calpe strand

Winkelen Calpe

Calpe biedt een scala aan mogelijkheden om de vrije tijd door te brengen: diverse winkelcentra, luxe winkels in het historisch centrum of leuke kleine souvenirwinkeltjes aan de haven.

Op woensdag is er een vlooienmarkt aan de Avinguda País Valencià en op zaterdag de grote warenmarkt met groenten en fruit. Bij de vissershaven kan men verse vis kopen.

Uitgaan en restaurantjes

Het eten in Calpe wordt voornamelijk bereid met vis uit de baai zoals makreel, zeeduivel, inktvis, sardientjes etc. Enkele bekende gerechten zijn ‘Llauna de Calp’ (een mix van vis, aardappels en tomaten), Arròs de Senyoret (rijst met vis en knoflook) en natuurlijk paella, geserveerd met de lokale, robijnrode wijn Peñon de Ifach.

Aan het strand is een brede wandelboulevard met diverse restaurant, bars en winkels. De bakkers in Calpe maken elke dag de traditionele ‘cocas’ (deeg met zoute of zoete ingrediënten) en gebak met amandelen en rozijnen. Deze cocas zijn in de restaurants ook te krijgen als dessert.

Calpe - SpaWat is er te doen in Calpe?

U kunt er heerlijk relaxen in één van de spa’s in Calpe. Kuuroorden met (Finse) sauna’s, Romeinse baden, whirlpools en verschillende massages: talrijke mogelijkheden voor uw gezondheid en welzijn.

Het hele jaar door kunnen sporten als tennis, wandelen, fietsen, roeien en natuurlijk golf beoefend worden. Door de beschermde ligging is Calpe een uitgelezen plek voor beginners van catamaran zeilen, windsurfen of duiken. Het sportcentrum biedt diverse indoorsporten als basketball, atletiek, zaalvoetbal, badminton, volleybal en boogschieten.

Vakantie aanbieders

Costa Blanca vakantie - Jiba

 

Costa Blanca vakantie - Sunweb

 

Costa Blanca vakantie - Prijsvrij

 

Costa Blanca Vakantie - TUI Arke

 

Costa Blanca vakantie - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Alicante - World Ticket Center