Benissa

BenissaWeg van de drukte aan zee, ingeklemd tussen Calpe en Moraira, ligt op een hoogte van 275 meter boven de zeespiegel het authentieke stadje Benissa.

 

 

 

Deze oude schilderachtige stad is eind jaren tachtig en begin jaren negentig geheel gerestaureerd. Het historisch centrum, de geplaveide straten en de oude huizen uit de 17e en 18e eeuw zijn zeer zeker een bezoek waard.

Benissa strandenStranden Benissa

Hoewel Benissa in het binnenland is gelegen heeft het ook een ca. 4 kilometer lange kustlijn met kleine verborgen baaien en fijne zandstranden zoals ‘el Abogat’, ‘el Baladrar’, ‘Els Pinets’ of ‘Caleta la Fustera’.

Weer Benissa

Met een warm mediterraan klimaat is het er het hele jaar door aangenaam met temperaturen in de lente en het najaar van ca. 20 °C en hete zomers met meer dan 30°C. Door dit uitstekende klimaat is er een prachtig afwisselend landschap ontstaan wat door veel toeristen erg geliefd is.

Benissa bezienswaardigheden

Het centrum van Benissa met de Plaza de la Iglesia en Plaza Rey Jaume I wordt gedomineerd door grote witte kathedraal van La Marina Alta. De kathedraal is in de jaren 20 gebouwd door de inwoners zelf in opdracht van de rijke vrijmetselaren en is het symbool van Benissa.

Benissa bezienswaardigheden - KathedraalHet handelsgebouw (de Lonja) uit de 16e eeuw, het oude ziekenhuis voor de armen uit 1790 of Casa Andrew, een tak van de plaatselijke universiteit zijn allemaal monumentale historische gebouwen. De huizen waar vroeger de edelen van Benissa woonden zijn uitgerust met grote balkons die versierd zijn met smeedijzerwerk en familieschilden.

Het Ribero Monument is gebouwd ter ere van de inwoners van Benissa die naar Valencia vertrokken om te werken op de rijstvelden. Hier tegenover staat het Casa de la Cultura met ernaast het bekende Juan Vives huis waar de afbeelding van de patroonheilige La Puríssima Xiqueta bewaard wordt.

Winkelen

Slenter door de nauwe steegjes met veel leuke winkeltjes waar heerlijke lekkernijen en traditionele producten te koop zijn. De Spaanse gastvrijheid zal u verbazen! Of bezoek de talrijke antiekzaakjes en winkels met wicker vlakbij Gata de Gorgos. Op zaterdagmorgen is er een levendige markt in de straten vlakbij de kerk.

Benissa restaurantsUitgaan en restaurantjes

Bezoek een typisch Valenciaans restaurant en probeer één van de traditionele maaltijden zoals "Tomates Rellenos" en "Mullador" - beide met tonijn of de lokaal gemaakte worstjes die door heel Spanje worden verkocht. Dé specialiteit van Benissa is stoofpot van inktvis maar ook de vele gerechten met rijst zijn overal verkrijgbaar en worden meestal vergezeld van een goed glas wijn.

Sport

Paardrijden, wandelen, mountainbiken of genieten van het natuurschoon: het landschap rondom Benissa is groen en glooiend door het gematigde klimaat. 

Benissa Jalon valleiDe Jalon Vallei (Alcalali) of een ecologische wandeling op de paden langs de kust van Cala de Fustera is voor natuurliefhebbers echt aan te raden.

Golf Ifach is een golfbaan vlakbij Benissa. Klein met 9 holes maar wel leuk en uitdagend.

Vakantie aanbieders

Costa Blanca vakantie - Jiba

 

Costa Blanca vakantie - Sunweb

 

Costa Blanca vakantie - Prijsvrij

 

Costa Blanca Vakantie - TUI Arke

 

Costa Blanca vakantie - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Alicante - World Ticket Center