Alicante

AlicanteEen van de meest bekende steden aan de Costa Blanca is Alicante. De fijne zandstranden, de vele watersportfaciliteiten, het mooie weer en de vele historische gebouwen maken van Alicante een aantrekkelijke plaats om hier zowel in de zomer als in de winter te verblijven.

 

Alicante is een drukke havenstad en dateert ongeveer uit 1858 toen de spoorlijn tussen Alicante en Madrid geopend werd. Inmiddels is het de belangrijkste uitvoerhaven van Midden Spanje, met vele winkels, restaurants en een jachthaven. Het centrum ligt op slechts 50 meter van de haven en is te bereiken is door de mooie boulevard met palmbomen (Explanada) en winkelstraten.

Stranden AlicanteStranden Alicante

Alicante heeft veel stranden zoals Playa del Saladar met een ‘gouden’ zandstrand, het drukke Playa de Postiguet met een bijna wit zandstrand als populaire ontmoetingsplaats, Playa de Albufereta met een mooi zandstrand omgeven door palmbomen en Playa de San Juan met een 3 kilometer lang levendig zandstrand.

Alicante bezienswaardighedenBezienswaardigheden

Het rijke Arabische verleden is goed terug te zien in Alicante. Het Castillo de Santa Barbara, de vesting op een van de heuvels, de barokkathedraal van San Nicolas de Bari (1662) en haar prachtige kloostergang, de stadsmuren en torens of het art nouveau ‘Las Brujas’ heksenhuis.

Wat is er te doen in Alicante?

Wandelen is mogelijk in één van de vele parken die de stad rijk is zoals ‘El Palmeral’ met haar watervallen, Canalejas Park met stenen beelden van leeuwen en honden of de groene long ‘Monte Benacantil’ met naald- en eucalyptusbomen.

De (pre)historie van de Costa Blanca is her te beleven in het MARQ, Museo Arqueológico de Alicante Een modern museum met boeiende verhalen die o.a. via spannende digitale verhalen verteld worden. Om het nog levendiger te maken heeft het MARQ een gerestaureerde ruïnestad.

Alicante jachthavenDe jachthaven heeft meer dan 1400 aanlegplaatsen, zeil- en duikscholen. U kunt er vertrekken met een cruise of een jacht huren om op een van de eilanden voor de kust de dag door te brengen met o.a. snorkelen en duiken in het kristalheldere water.

Winkelen Alicante

Alicante biedt heel veel winkelmogelijkheden van grote shoppingcentra tot de kleine winkels met ambachtelijke en regionale producten zoals schoenen, tassen, tapijten en linnengoed uit het binnenland van de provincie. Verder vindt men er keramiek uit Biar, wicker uit Gata de Gorgos of de gastronomische lekkernijen uit Alcoy (olijven), noga (turrón) uit Alicante, dadels uit Elche of chocolade uit één van de vele in de buurt gelegen chocoladefabrieken.

Markt Alicante

Aan de Avenida de Alfonso X El Sabio is de dagelijkse levendige Centrale Markt. Het gebouw waarin zij is gehuisvest maakt deze markt zo bijzonder en zo anders dan de meeste dagelijkse markten met een aanbod van groenten en fruit, vlees, vis, brood. Aan de achtergevel zijn leuke terrasjes te vinden met tapas en is het een fleurige en kleurrijke bloemenzee door de vele bloemenstalletjes.

Alicante boulevardUitgaan en restaurantjes

Het drukste gebied in Alicante is de omgeving in en rond de haven met restaurants, pubs en discos en de jachthaven. Vanaf hier kan men naar ‘Isla de Tabarca’ zeilen; een paradijs voor duikers. Meer dan 300 soorten rijstgerechten, de gedroogde en gezouten vis of de typische desserts, allemaal bereid met mediterrane producten uit het omringende land en de zee. Een overvloedige keuze aan tapas en een groot assortiment aan bars, cafés en restaurants maken van Alicante een culturele stad met een gezellige sfeer.

Sport

In Alicante leven veel topsporters, die padel beoefenen. De sport padel werd door de Engelsen uitgevonden; voor een echte tennisbaan waren de meeste Engelse passagiersschepen in 1890 nog te klein en daar werd toen deze aangepaste vorm van tennis bedacht. Dankzij het milde klimaat kan men in alle seizoenen golfen. De golfspeler kan van zijn favoriete sport genieten op één van de vele golfbanen in en rond Alicante.

Vakantie aanbieders

Costa Blanca vakantie - Jiba

 

Costa Blanca vakantie - Sunweb

 

Costa Blanca vakantie - Prijsvrij

 

Costa Blanca Vakantie - TUI Arke

 

Costa Blanca vakantie - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Alicante - World Ticket Center