Albir en l‘Alfàz del Pi

Albir en l‘Alfàz del PiTussen Altea en Benidorm vindt u het vestingstadje L'Alfàz del Pi, dat 4 kilometer vanaf de kust is gelegen vanwege de vele aanvallen door piraten. Het gedeelte aan zee heet Albir.

 

 

De naam Alfàz komt van het Moorse Alfaz wat vruchtbaar land betekent. Tegenwoordig is het een populaire plaats waar elk jaar in juli het internationale filmfestival wordt gehouden.

Weer Albir

Albir heeft een typisch mediterraan klimaat met lange hete zomers en milde winters. Gemiddeld is het er in de lente en herfst rond de 20 graden met in zomer pieken tot boven de 30°C. In het najaar wordt het frisser en de regenkans neemt toe. De winter kenmerkt zich door korte stevige buien en het weer is minder voorspelbaar, maar de temperaturen stijgen snel weer in het voorjaar.

Strand Albir

Strand AlbirAlbir heeft een 590 meter lang strand (Playa de Racó de l’Albir: gedeeltelijk uit kiezelstrand en een klein gedeelte uit zand) dat sinds 2001 constant de Europese Blauwe Vlag toegekend heeft gekregen. Het is ideaal voor wie een alternatief zoekt voor de drukke stranden van Benidorm maar wel wil genieten van alle faciliteiten en de heerlijke atmosfeer die een goede badplaats biedt. U heeft er uitzicht op het indrukwekkende azuurblauwe water, de ‘Peñon de Ifach’ en de contouren van het stadje Calpe.

Liever een volledig zandstrand? Dan kunt u goed terecht in Altea of Benidorm, beide goed binnen een kwartier te bereiken met de auto of het openbaar vervoer.

Bezienswaardigheden Albir

Albir Paseo de las EstrellasVan L'Alfàz del Pi richting zee bevindt zicht de ‘Paseo de las Estrellas’ met sterren zoals op de Walk of Fame in Hollywood, een eerbetoon aan de vele acteurs en actrices welke hier in juli te vinden zijn.

Het belangrijkste monument is de katholieke kerk ‘Crist del Bon Encert’, die in 1784 gebouwd is. Het symbool van de stad is de naaldboom die op het plein voor de kerk te vinden is.

Bovenop de klif van Albir (Punta Bombarda) staat de vuurtoren met schitterende vergezichten over de Mediterraanse zee, el Peñon de Ifach en Altea, het stadje in de heuvels met haar duidelijk herkenbare Vuurtoren Albirkerk met blauwe koepels. De vuurtoren is alleen te voet bereikbaar (5 kilometer).

U kunt ook de botanische beeldentuin (20.000 m2) van Jan Klein en Joke Schreuder in L'Alfàz del Pi bezoeken. Een tuinwandeling met veel geurende bloemen en planten, passend in een streekarchitectuur. Er bevinden zich 21 beelden van voornamelijk jonge Spaanse beeldhouwers in de tuin.

Winkelen in Albir

Aan de hoofdstraat van Albir is er elke zondagochtend een gezellige markt en op vrijdagochtend kunt de markt bezoeken in L'Alfàz del Pi, nabij de kerk. Bezoek ook de drukke markt in het dichtbij gelegen Altea op Markt Alfaz del Pidinsdagmorgen of de grote markt in Benidorm op zondag. Alle markten zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer of per auto. Daarna een wandeling over de marmeren promenade van Albir en een’ menu del dia’ of een ‘cerveza’ (daar zijn de mannen wel aan toe!) in één van de vele barretjes of restaurantjes langs het strand. De parkrivier kruist halverwege de boulevard welke met palmen en heesters beplant is.

Playa Albir is bezaaid met leuke kleinere winkeltjes maar ook supermarkten voor de dagelijkse behoefte. Wil men echt gaan shoppen dan is Benidorm een meer aangewezen plaats.

Uitgaan en restaurantjes Albir

Er zijn veel soorten restaurantjes in Albir en l‘Alfàz del Pi. Van ontbijt, een lunch op het strand, tapas tot BBQ met spare-ribs, hamburgers en natuurlijk Chinees en patat. Verder Franse gourmet, Italiaans of Indiaans of typische Spaans. Maar ook restaurants met echt tafellinnen, waar het hoofdmenu wordt geserveerd op lekkere warme borden zodat het eten niet meteen afkoelt, met kwalitatief hoogstaande gerechten. Tip: voor het echte bruisende nachtleven is Benidorm de aangewezen plaats.

Wat is er te doen in Albir?

Bezoek de dinnershow van Magic Excalibur: Castillo conde de Alfaz. Een Middeleeuws Themapark met heel populaire dinnershows. Verder kunt u in het Benidorm Palace genieten van shows en flamencoshows, ballet, stand-up comedian of een bandje en zijn er diverse themaparken rondom Benidorm zoals Terra Mitica (Pretpark), Terra Natura (Dierentuin), Aqualandia (Waterpark ), Mundomar (Dolfinarium/Vogels). Ook kunt u een bezoek brengen aan de Bodegas Enrique Mendoza in l‘Alfàz del Pi, hetgeen een must is voor wijnliefhebbers, maar ook worden er rondleidingen en uitleg gegeven.

Vakantie aanbieders

Costa Blanca vakantie - Jiba

 

Costa Blanca vakantie - Sunweb

 

Costa Blanca vakantie - Prijsvrij

 

Costa Blanca Vakantie - TUI Arke

 

Costa Blanca vakantie - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Alicante - World Ticket Center