Badplaatsen Costa Blanca

Informatie over alle leuke badplaatsen aan de Costa Blanca, zoals Albir en l‘Alfàz del Pi, Altea, Alicante, Benidorm, Benissa, Calpe, Denia, Jávea, Moraira en Torrevieja.

Albir en l‘Alfàz del Pi

Albir en l‘Alfàz del PiTussen Altea en Benidorm vindt u het vestingstadje L'Alfàz del Pi, dat 4 kilometer vanaf de kust is gelegen vanwege de vele aanvallen door piraten. Het gedeelte aan zee heet Albir.

Lees meer...

Altea

Altea, Costa BlancaDe naam Altea komt van het Moorse 'Althaya en betekent ‘gezondheid voor iedereen’. Altea is gebouwd op een heuvel aan een lange baai met een moderne jachthaven.

Lees meer...

Alicante

AlicanteEen van de meest bekende steden aan de Costa Blanca is Alicante. De fijne zandstranden, de vele watersportfaciliteiten, het mooie weer en de vele historische gebouwen maken van Alicante een aantrekkelijke plaats om hier zowel in de zomer als in de winter te verblijven.

Lees meer...

Benidorm

BenidormVroeger een vissersdorpje maar inmiddels is Benidorm uitgegroeid tot één van de grootste badplaatsen in Spanje.

Lees meer...

Benissa

BenissaWeg van de drukte aan zee, ingeklemd tussen Calpe en Moraira, ligt op een hoogte van 275 meter boven de zeespiegel het authentieke stadje Benissa.

Lees meer...

Calpe

CalpeCalpe (oftewel Calp in het Valenciaans) is een authentiek kustdorp met mooie stranden en diverse festivals en evenementen.

Lees meer...

Denia

DeniaDenia heeft een 20 kilometerlange kustlijn met rotsachtige baaien, fijne zandstranden en een kasteel uit de tijd toen Denia nog de hoofdstad was van het Arabische Koninkrijk ‘Taifas’.

Lees meer...

Jávea

JáveaJávea (Xàbia ) ligt aan een grote baai, beschermd door twee in zee uitstekende rotsen: de Cabo de La Nao (Kaap van het Schip) met haar vuurtoren uit 1855 en de Cabo San Antonio.

Lees meer...

Moraira

MorairaDe gemeente Teulada-Moraira bestaat uit de tweelingstadjes Moirara en Teulada. Moraira ligt aan de kust en ca. 6 kilometer landinwaarts ligt Teulada. 

Lees meer...

Torrevieja

TorreviejaUitgestrekt over een grote vlakte tussen lagunes en zoutmeren ligt Torrevieja. De prachtige stranden zijn gelegen tussen het nieuwe gedeelte (Torre) en ‘la Vieja’ (het oude vissersdorp).

Lees meer...

Vakantie aanbieders

Costa Blanca vakantie - Jiba

 

Costa Blanca vakantie - Sunweb

 

Costa Blanca vakantie - Prijsvrij

 

Costa Blanca Vakantie - TUI Arke

 

Costa Blanca vakantie - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Alicante - World Ticket Center

 

Stedentrip Valencia

Stedentrip Valencia - Hotel Petit Palace GermaniasHotel Petit Palace Germanias is een ultramodern hotel achter een klassieke gevel uit de 19e eeuw en ligt in het historische centrum van Valencia. Lees meer>>


Stedentrip Valencia - Hotel Westin ValenciaHotel Westin Valencia is het mooiste en beste hotel in de stad, met een perfecte ligging vlakbij het historische centrum en de Jardíns del Turia. Lees meer>>


Stedentrip Valencia - Hotel Melia PlazaHotel Melia Plaza bevindt zich direct aan het stadhuisplein in het mooie stadscentrum van Valencia. In de buurt zijn er winkelmogelijkheden, bars en restaurants. Lees meer>>


Stedentrip Valencia - Hotel Ad Hoc MonumentalDit sfeervolle hotel Ad Hoc Monumental ligt in het stadscentrum, in de buurt van Jardíns del Turia, Central Market en Plaza de l'Ajuntament. Lees meer>>